12 november en 17 december: PROGRAMMA-PUSH

het Programmahuis organiseert op donderdag 12 november en 17 december 2015 een eendaagse doe-workshop over programmamanagement. Wil je de programmanagement- aanpak leren begrijpen? En jouw programma een push geven? Maak dan gebruik van deze hefboom!

17 december: nog enkele plekken beschikbaar!

Door maatschappelijke en technologische ontwikkelingen veranderd de samenleving in een hoog tempo. Geen enkele organisatie kan de grote private en publieke vraagstukken op eigen kracht oplossen.

Programmamanagement is een productieve aanpak om in wisselende coalities en samenwerkingsverbanden te opereren. Snel een flexibele werkstructuur optuigen die in samenhang met de andere organisatie- onderdelen focust op het bereiken van doelen en effecten. Deze aanpak is een strategische asset voor uw organisatie.

Tijdens de workshop, onder leiding van Gertjan ter Heurne en Berry de Vos, werk je zelfstandig of met je eigen kernteam (3-5 personen) aan de start-up van jullie programma. Ervaringsleren noemen we dat!

Geen lange theoretische verhalen, veel bla la bla, maar 1 dag samen hard werken aan de meest essentiële aspecten van programmamanagement.

Creëer een programma-push voor uw organisatie. Schrijf je in voor deze exclusieve doe-workshop speciaal voor kenniswerkers die de kern van programmamanagement willen begrijpen en een eerste push willen geven.

In 1 dag word je bewust van wat deze aanpak voor jullie organisatie of jouw programma betekent en maak je een vliegende start. Bovendien wordt je geinspireerd door de andere deelnemers uit andere organisaties. Maak gebruik van deze hefboom!

Programma

OCHTEND
Programmamanagement: een andere manier van werken
Bouwen van een programma: organisatie, rollen en fasering
De kern: doelen-inspanningen-middelen netwerk

Voldoende gedeeld! Aan de slag met het design van jouw programma!
Al pratend en tekenend komen we tot de kern!

LUNCH
Nee geen koetjes en kalfjes, maar met een rijke lunch wandelen we de eerste opbrengsten met alle deelnemers door. Inspiratie voor je eigen case.

MIDDAG
• De stof doen opwaaien: hoe gaan we sturen?
Dat gaat interne aandacht vragen, maar de eerste footprint heb jij al afgedrukt!
• De omgeving en het managen van het krachtendveld
Met een eenvoudige en treffend instrument
• Leiderschap en teamsturing

DINER
Nu even afschakelen en heerlijk genieten van een culinair diner.

AVOND
De avondsessie staat geheel in het teken van de winstpakkers en wakkerliggers die samen jouw agenda vormen voor het gesprek terug aan het front. Deze dag heeft jouw veel gebracht en gaan we vertalen in:
1. Wat kun je direct inzetten en kost weinig moeite om het te effectueren? M.a.w. wat zijn jouw winstpakkers?
2. Wat vraagt nog veel aandacht en waarom? Welke implementatieklemmen zijn te verwachten binnen jullie organisatie?

Last but not least tekenen we samen de managementagenda van morgen op met als doel inzicht en overzicht te verschaffen van die onderwerpen waar jouw organisatie aan moet werken om met programmamanagement aan de slag te kunnen.

PRAKTISCHE INFORMATIE
Datum: donderdag 12 november (uitverkocht) of 17 december.
Duur: van 09.00 uur tot 21.00 uur.
Plaats: Conferentieoord De Poort in Nijmegen (12 november). Olympisch stadion in Amsterdam (17 december).
Kosten: € 450,- p.p. incl. catering en workshopmaterialen (excl. BTW).

Informatie & inschijven
Voor meer informatie over deze doe- workshop kunt u contact opnemen met Berry de Vos (06-46878701).

Om u in te schrijven kunt u een mail sturen naar info@hetprogrammahuis.nl

U ontvangt een intakeformulier op basis waarvan we de workshop toespitsen op uw specifieke vragen, leerwensen en praktijksituatie.

Download de Leaflet